کد مطلب: 117523
پيشنهاد آمريکا به ايران و روسيه: اسد در قدرت بماند اما بدون اجراي انتخابات
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1344

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، انتخاب شدن بشار اسد رئيس جمهور سوريه در انتخابات ?? خردادماه، ديگر موضوعي حتمي شده است که اروپايي‌ها دارند با آن کنار مي‌آيند. مسکو و تهران بيش از هر زماني ديگر از اسد حمايت مي‌کنند و عقيم‌ماندن مخالفان و رشد تروريسم و تحولات ميداني اميد غربي‌ها به تغيير در [نظام ] سوريه را بر باد داده است. حتي تهديد [دولت سوريه و متحدانش در تهران و مسکو] به اقدام از «جبهه جنوب» [سوريه] هم ديگر تأثيرش را از دست داده تا جايي که حتي باز کردن اين جبهه [عليه دمشق] ممنوع است.

اينها نتيجه و خلاصه سخنان مسئولي اروپايي است که با روزنامه الاخبار لبنان گفت‌وگو کرد اما نامش فاش نشد. وي به ناتواني غرب در براندازي سوريه آشکارا اذعان کرد و مسائل مهمي را به صراحت فاش کرد.

جبهه از دمشق، تهران تا کي‌يف، يک جبهه واحد است

الاخبار نوشت: اين مسئول اروپايي روي صندلي‌اش نشست. برگه‌هايش را مرتب کرد. مثل کسي که از پاسخ دادن به سوالاتي درباره آينده سوريه و بشار اسد طفره مي‌رفت، به نظر مي‌رسيد. کمي از قهوه‌اش نوشيد. سرانجام دستانش را باز کرد و در فضاي مقابل خود تکان داد و گفت: بيشتر از اين که انجام داديم، چه مي‌خواهيد؟ هر کاري که مي‌شد [عليه سوريه] انجام داديم. اما اوضاع تغيير کرد و الان بعد از اوضاع اوکراين، وضعيت هر لحظه پيچيده‌تر مي‌شود. الان جبهه از دمشق تا بيروت و تهران تا کي‌يف [براي غربي‌ها] يک جبهه واحد است.

اين مسئول اروپايي در پاسخ به اين سوال که «ايا در انتهاي مسير، نور اميدي ديده مي‌شود يا جنگ ادامه مي‌يابد؟» قهوه‌اش را مکرر نوشيد و در حالي که سعي کرد بر اعصاب خود مسلط باشد، گفت: بگذار يک چيزي را به شما بگويم. شايد ما الان واقعا در بن بست باشيم. وشکي نيست که بشار اسد در قدرت باقي مي‌ماند. ولي مطمئنا نمي‌تواند مانند قبل بر مردم خود حکوم کند. چون مردم عليه‌ش هستند.

الاخبار بلافاصله سوال کرد: آيا افکار عمومي سوريه را سنجيديد، که وي به گفتن اين جمله که «منطقيش اينه» بسنده کرد.

خبرنگار الاخبار تصريح کرد: البته بنده يادش انداختم که ابتداي سال ???? خودش به من گفت «قطعا بشار اسد رفتني است. رفتنش هم مسئله چند ماه است اگر چند هفته نباشد»، کمي عصبي شد... سپس صدايش را کمي بالا برد و گفت: بله . نتوانستيم اين هدف را محقق کنيم و شايد هرگز نتوانيم [اسد را از قدرت کنار بزنيم و] اين کار را بکنيم.

فضاي نااميدي در براندازي نظام سوريه در غرب کاملا روشن است

اين مسئول اروپايي افزود: شما مي‌گوييد ما با آقاي ولاديمير پوتين و دوستان چيني‌اش چه کنيم؟ همه قطعنامه‌هاي ضد سوريه را وتو کردند. شما انتظار داريد با معارضان از هم پاشيده سوريه که حتي يک طرح هم ارائه نداد و يک رهبر کاريزماتيک نتوانست جور کند بلکه به جان هم افتاده‌اند، چه کنيم؟ با تروريسم چه کنيم؟ بشار اسد موفق شد درگيري را به جايي که دوست دارد بکشاند و حمايت پوتين، ايران و نوري مالکي در عراق و حزب الله و شايد ديگران را به دست آورد. برخي عرب‌ها يک چيز به ما مي‌گويند و عکسش را عمل مي‌کنند.

الاخبار نوشت: اصلا عجيب نيست هر کسي به اروپا مي‌رود [و با مقامات اروپايي ديدار مي‌کند] اين سخنان نااميد کننده [براي غربي‌ها] را بشنود. يا اين نااميدي را در ميان معارضان مسلح ببيند که مي‌گويند ديگر به غرب اعتماد ندارند يا در حال از دست دادن اين اعتماد هستند.

پيشنهاد آمريکا به ايران و روسيه: اسد در قدرت بماند اما بدون اجراي انتخابات

اين روزنامه لبناني تأکيد کرد: پر واضح است که همه دارند براي دوره سوم رياست جمهور بشار اسد که ديگر واقعيت شده است، آماده مي‌شوند. اطلاعات دقيق نشان مي‌دهد که رايزني‌هاي آمريکايي-اروپايي که چند هفته پيش انجام شده که محورش انتخابات رياست جمهوري سوريه بوده است. يک مسئول آمريکايي به همتايان اروپايي خود گفته است «وقتي براي نشست ژنو دو خود را آماده مي‌کرديم، به روس‌ها و ايراني‌ها پيشنهاد داديم که بشار اسد در منصب خود بماند اما بدون اجراي انتخابات. پاسخ مسکو و تهران اين بود که اسد مانند هر شهروند ديگر سوري حق دارد نامزد انتخابات بشود و بهتر است تصميم‌گيري در اين خصوص که چه کسي را مي‌خواهند به مردم سوريه واگذار شود».

الاخبار افزود: اين مسئول اروپايي توضيح داد: از زمان ژنو-?، براي ما روشن شد که مسکو از نامزدي اسد [در انتخابات رياست جمهوري اين کشور] حمايت مي‌کند و جايگزيني براي آن نمي‌بيند. اوايل بحران سوريه، مقامات روس آمادگي بيشتري براي بررسي احتمالات سياسي متعدد [در سوريه] داشتند. شايد اين حرف درست باشد، شايد هم ما را فريب دادند. ولي آمادگي بيشتر داشتند آن موقع. در ژنو اوضاع عوض شد. براي ما روشن شد که پوتين در خصوص اسد سرسخت‌تر شد. حتي آشکارتر اين را نشان ميداد. روس‌ها به صراحت به ما گفتند: توهم شما را نگيرد که فرقي ميان نظام سوريه و بشار اسد هست يا بين ارتش و او. بشار اسد اکنون نماد اين دو است. حتي ما ايده‌اي مطرح کرديم که ارتش سوريه قوي باقي بماند و حتي از ارتش يا طايفه علوي در سوريه کسي بيايد و جايگزين اسد شود بدون اينکه تغييري ريشه‌اي در ساختار نظام سوريه اتفاق بيفتد اما پاسخ روس‌ها اين بود که اکنون بشار اسد جايگزيني ندارد و بعيد است که در افق پيش‌رو هم کسي باشد و به نفع همه است که در چارچوب مبارزه با تروريسم از فشاري که بر ارتش و نظام سوريه هست، کاسته شود.

باز کردن جبهه نظامي از جنوب سوريه هم امکان‌پذير نيست

اين مسئول اروپايي افزود: ما به عربستاني‌ها و برخي عرب‌هاي ديگر گفتيم که از دو جبهه شمال و جنوب [سوريه] مي‌شود توازن نظامي در اين کشور را بر هم زد. [زيرا دست برتر اکنون با ارتش سوريه است]. انها به ما گفتند که تزريق سلاح‌هاي کشنده به طرف‌هاي مسلح معتدل‌تر را تضمين مي‌کنند. بعدا فهميديم که هيچ کس قادر نيست مانع افتادن اين سلاح‌ها و رسيدن آن به دست تروريست‌هايي باشد که بر غالب درگيري‌ها غالب هستند.

وي افزود: همچنين اردن هم به ما اعلام کرد که باز کردن جبهه مرزي درعا [در جنوب سوريه و شمال اردن] کاملا مردود است زيرا تبعاتش براي اردن خيلي خطرناک است. گزارش‌هاي اطلاعاتي هم به ما رسيد که مي‌گفت، تروريست‌ها ديگر به طور واضح از کسي فرمان نمي‌شنوند. بلکه گروهک‌هايي مستقل [و خودرأي] شده‌اند که سخت مي‌شود بر آنها تأثير گذاشت. از طرفي ديگر نيز، مافياي سلاح و قاچاق و امراي خودسر جنگي همه‌جا را گرفت. اوضاع خيلي درهم شد، در حالي که ارتش سوريه و متحدان دمشق، از حزب‌الله گرفته تا عراقي ها و ايراني‌ها و ديگران، در چندين محور در حال پيش‌روي بودند... عربستاني‌ها به ما گفتند که اوضاع آنقدر پيچيده شده است که آمريکايي‌ها حتي نمي‌خواهند درباره موضوع ارتقاء سطح سلاح‌ها [براي معارضان سوري] حرفي بشنوند.

غربي‌ها جنگ در سوريه را ادامه مي‌دهند

الاخبار در ادامه تصريح کرد: سخت مي‌شود اين روزها مسئولي غربي را پيدا کرد که تصور روني از آينده اوضاع کنوني داشته باشد. بيشتر کساني که مي‌بينيم مي‌گويند، جنگ ادامه‌دار خواهد شد. حتي پس از آنکه گروهک‌هاي تروريسيتي که افرادش در سوريه آموزش ديده‌اند، در کشورهاي اروپايي يکي پس از ديگري کشف مي‌شوند، برخي مدعي هستند که چراغ‌ سبزي اعلام نشده به ارتش سوريه نشان داده شده است که

تروريست‌ها را [مي‌تواند] نابود کند. [کاري که سوريه طي سه سال گذشته بدون اين چراغ ‌سبزي، در حال اجراي آن است و روشن نيست مقصود الاخبار از اين چراغ سبز دقيقا به چه معناست].

انتخاب رئيس جمهور لبنان بدون مشورت مستقيم با دمشق امکان‌پذير نيست

الاخبار نوشت: طبيعي است که گشايش سياسي مستقيمي در قبال سران سوريه در فضاي بين‌المللي و عربي رخ ندهد و در آينده نزديک تغييري حاصل نشود. بنابراين تبادل فشارها که بخشي‌ از آن در خصوص موضع دمشق در خصوص لبنان و انتخاب رئيس جمهور لبنان است، ادامه يابد. مثلا سفير يک کشوري که از مخالفان سران سوريه است، مي‌گويد «بررسي واقع‌بينانه امور نشان مي‌دهد که محال است کسي رئيس جمهور لبنان شود که مخالف سوريه باشد. حتي مي‌توانيم تاکيد کنيم که حتي انتخاب رئيس جمهور ديگر بدون رايزني و مشاوره مستقيم با سران سوريه و متحدان آن امکان ندارد.

به نوشته الاخبار، اين سفير که قبلا در چند کشور عربي نيز سفير بوده افزود: رايزني‌ها [با دمشق] واقعا انجام شده است و براي ما روشن شد که متحدان سران سوريه در موضوع سوريه به او مشورت مي‌دهند. حتي برخي هم مي‌گويند که سران سوريه به مشاوره‌هاي متحدان خود در خصوص لبنان، بخصوص حزب‌الله متعهد است. براي همين خطوط ارتباطي به دور از رسانه‌ها ميان عربستان و ايران برقرار شد، اما هنوز به نتيجه‌اي نرسيده است. فرانسه چندان از مشيل عون [براي رياست جمهوري لبنان] استقبال نمي‌کند.

اين سفير عربي تاکيد کرد که «به نظر مي‌رسد که موضوعات سوريه، ايران، لبنان و اوکراين بشدت با هم مربتط است»... و اين يعني اينکه جنگ در سوريه شدت مي‌گيرد و سران سوريه در درگيري نظامي خود با سرعت بيشتري حرکت خواهند کرد.

منبع:جهان بين نيوز

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html